Cuma, Haziran 28, 2013

Gezi Turnuvası - 4.Maç - Zagor vs Kundakçı Zabıtalar

Eylemin bu kadar ses getirmesinin en büyük mimarlarından birisi, boş vakitlerinde zabıtacılık da yapan bu kundakçı vatandaşlardır. Gezi direnişinin ilk günlerinde hiçbir şiddet eylemi göstermeyen eylemcilerin çadırlarını tek tek tutuşturup, halkın büyük bir kesiminin ayaklanmasını sağlamışlardır. Buradan performanslarını izleyebilirsiniz. Bununla birlikte turnuvada, genellikle kas gücüne dayalı rekabete, ateşi de ekleyerek yeni bir boyut da katmışlardır.

Parmaklara Dikkat Ediyoruz...
Maalesef gene görüntüler kameralara yansıdı ve olayları zorbalıkla kapatamayan hükümet halkın bir kesiminin isyanı sebebi ile bu komüniste, dinsize, entele,  şerefsize, eşcinsele karşı canını hiçe sayarak kendilerini yakma pahasına kundaklamalar yapan bu vatan evlatlarını zabıta teşkilatından atmak durumunda kaldı. Ama olsun. Bu devran da döner. Milli iradenin çelik yumruğu bu direnişçilerin üzerine tam insin, o  zaman, işin cefasını çeken bu vatan evlatları ödüllendirilir ve bir üst makam olan polisliğe terfi ettirilir. Biz ne zaman ne yapacağımızı iyi biliriz.
  
Hazır bu kundakçı zabıtalar meslekten atılıp boşta kalınca, onlara da bir teklif yapar ve turnuvaya davet ederiz. Zagor’un direnişçilerin yanında olduğunu söylememiz zaten turnuvayı kabul etmeleri için yeterli olur. Onlara da atıldıkları işlerinin acısını unutturacak bir fırsat çıkar. Hırsla, “saat kaçta nerde” derler…
  
Göte Çelik Don Giyen Kundakçı
Kundakçı takımı 7 kişiden oluşmaktadır. 4 eski zabıta ve 3 eski taşeron firma adamı. Hepsi çakmaklarının gazlarını az önce 1 tl’ye fulletmiş, rahatlıkla düşman bildikleri bir insanı, bir çadırı, bir evi yakabilecek kadar haysiyet yoksunu, kısacası tam bir savaşçıdırlar. Birinin elinde benzin dolu bir bidon da vardır. Zagor karşısındaki tipleri görünce hafif çekinse de “ulan iyi lav silahını akıllarına getirmemişler, buna da şükür” diye sevinir. Ancak herkesin cebinden çıkardığı ucunda paçavra olan şişeleri görünce sevinci kursağında kalır. Adamlar profesyonel bir biçimde Molotof kokteyli hazırlamışlardır, nereden ve niye öğrenmişlerse...

Zagor plan yapmaya fırsat bulamadan birinin elindeki molotofu tutuşturduğunu ve fırlatmak için havaya kaldırdığını görür. Düşünmeden, içgüdüsel olarak baltasını fırlatır. Molotof, atan zabıtanın tepesinde kırılarak patlar. Üstüne düşen yakıcı sıvıdan yer yer yanmaya başlayan zabıta can havli ile sağa sola kaçışır.
Önüne ilk gelen arkadaşına sarılarak kendini söndürtmektir planı. Elinde benzin bidonu olan ve az öncesine kadar şişelere benzin koymakla meşgul zabıta, kendine doğru gelen ateş topunu görünce panikler, geri geri kaçmaya çalışırken kapağı açık benzin bidonu ile yuvarlanır. Benzin hem üstüne hem de sağa sola, tüm yere dökülür.  Zagor vallahi bunlar şaka maka tüm Galata'yı yakarlar diye bırakır karşılaşmayı, koşa zıplaya ileride gözüken Toma’nın yanına gider.

2-3 dakika sonra, zabıtalar sakarlıkları ile birbirlerini yakmaya devam ederken Toma devreye girer. Tomanın tazyikini yiyen zabıtalar 10 metre ileriye savrulurlar. Sönmüşlerdir ancak tazyiki yiyip de ayağa kalkabilen yoktur. Yüzlerindeki düşünceli ifadeden “yanıp kül olsaymışız daha iyiymiş aq” diye düşündükleri anlaşılıyordur. Gezi parkındaki gönüllü doktorlar ilk müdahaleleri yapar.  Birkaç kırık, birkaç 2. derece yanık ile kurtarırlar paçayı. Zagor,  “bunlar bir daha sigara bile yakamazlar” diye düşünerek ayrılır yanlarından. Karşılaşma biter. 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sıtkı Hocam,
Bu adamlar Madımak'ı da ateşe verenlerin tarikatından olsalar gerek... Kafalarının basmadığı ne varsa komüniste, dinsize, entele, eşcinsele ateşle muameleden pek keyif alıyorlar... Neyse ki Zagor'umuz onlara göz açtırmıyor :)
SŞSKT

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Sevgili Sihirbazın Şapkasından Sıvışıp Kaçan ve Sihirbazı Aç Gözler Karşısında Yalnız Bırakan Tavşan. Nickinizi yazmaya çalışırken yazacaklarımı unuttum. Lütfen 10 metreden uzun nickinizi değiştiriniz. Hayır Google falan nasıl kabul ediyor anlamış değilim. Biz nickin nasıl alınacağını da iyi biliriz...

Adsız dedi ki...

Blog yorumlarına ayakkabılarıyla girmek suretiyle, evet bunu da yaptılar...