Cuma, Nisan 02, 2010

Zagor'un Albümünden (9)

Yahu Çiko, sevgili Çiko, kalın favorili Çiko. Yeşil mintanlı, pantulu bindallı Çiko… Her seferinde seni savunduk; Zagor’un popülaritesi karşısında, hoyrat senaristlerin de gazıyla ezilmene karşı çıktık. Hele ki "Çiko Uzayda" (incelemesi yakında bu blogda) gibi şahane maceralarınla bizi mest ederek daha da gönlümüze girdin. Ancak şu ortamda söylenecek laf mı bu Çiko? Geçenlerde de yatakta çıplacık yatan Zagor’a "ne düşünüyorsun" diye sormuştun.(bkz) Hadi dedik dilin kemiği yok olur arada böyle şeyler. Ancak kör gözüne parmağım tekrar ediyorsun Çiko.

Zaten bir dedikodudur gidiyor. Zagor ile Çiko arasında envayi çeşit münasebetsiz ilişki kuruluyor. Böyle bir ortamda tam namerdin, küffarın ağzına gemi vuruyoruz ki senin incilerin yüzünden gene gemi azıya alıyorlar. Bunlara laf yetiştirmekten Zagor hakkında yazamaz oldum Çiko.

“Neden hala kaygılısın Zagor? Artık Her şey bitti”

Yani denilecek laf mı bu Çiko? Bak Zagor bile cevab verememiş. "mmm" diyerek "vay bana, vaylar bana" diyerek düşüncelere dalmış. Dost var düşman var Çiko. Oteldesiniz, çıplaksınız Çiko. Küvettesiniz, yalnızsınız Çiko. Sabunlu sabunlusunuz Çiko. Böyle bir ortamda. “ “pişman mısın?” “ne düşünüyorsun” “yerden şu sabunu alsana” denir mi Çiko? “N’aptınız da her yeri ıslattınız” demezler mi Çiko? “Kaç posta arabası” diye sormazlar mı Çiko? Neden bizi böyle zor duruma düşürüyorsun a Çiko...

7 yorum:

Romans dedi ki...

Sabah sabah bu yazınız beni çok güldürdü. Hele Zagor ve Çiko'nun hallerine bayıldım:) Bizim hamam kültürümüz gibi Sevgili Sıtkı Hocam...Aynı bizim erkek hamamı vaziyetleri:)Hiç laf ettirmem Zagor'uma... Çiko'ma... Karamba Karambita!!! Sakın haa!!İleri geri konuşanlar Zagor dövüş figürleri ile beni bulurlar karşılarında:))

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Sıtkı hocam, bu karede sadece bir tane yatak gözüküyor olması da kaygılarımızı bir kat daha arttırıyor netekim :)) Zagor'un yazar-çizer takımının bu tür yanlış anlamalara mahal verecek hareketlerden kaçınmalarını bekliyoruz :))

Romans dedi ki...

Sıtkı Hocam iyisiniz değil mi? Hani blog her Cuma güncelleşecekti?

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Sıtkı Hocam, Kral FM az önce altyazı geçti, halk panik içinde, sizden bir açıklama bekliyorlar...

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

valla haklısınız ben de her cuma güncellenecekti biliyorum ama baktım cuma günü yeni konu yok, şaşırdım sizin gibi. Sanırım bir problem var. Problemi kral fm'e bildirdim hemen. hatta saat 05:30 suları altyazı geçti: izmir foça'da askerliğini yapan 88'e 4 tertip Rıza Dümçük'ün sebebi olan Burcusuna hediye ettiği kalp yangınları şarkısı mesajından hemen sonra çıktı ama kaçırmışsınız sanırım. Kulağınız ajansta olmazsa olur böyle.

Ancak itidal çağrısı yapıyorum. "Zagor'un sözü bu" bloğu yaraları saracak, gerekeni yapacaktır. Kulağınız ajansta olsun.

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

aman hocam, biz de sandık ki, Zagor ve Çiko "Yetenek Sizsiniz" yarışmasına katılmaya gitti :) (Aslında burdan bi "Zagor vs Acun" hikayesi çıkar gibime de geliyor :))

Romans dedi ki...

Ben anlamam:) Zagorun Sözü Bu! ise Sıtkı Sıyrıl'ın Sözü Bu! değil mi?
Bu Cuma iki yazı girer yayına diye bekliyoruz:)) Bilinsin istiyoruz:)
Okuyucu bunca yıldan sonra heveslendirilip, bu kadar gözü ekranda mi:))