Pazar, Nisan 22, 2007

Zagor vs Diğerleri (1. tur)

Zagor vs Teks
İlk Tahmin: Zagor kazanır.
Olasılıklar: Teks fantastik olaylara pek bulaşmadığından, normal insanlar ve silahlar dışında pek fazla tecrübesi olmadığından, her ne kadar canımız ciğerimiz de olsa, fantastiğinden mitolojiğine, vampirinden uzaylısına 370 bin farklı düşmanı yenen Zagor karşısında şansı yok. Ha, Teks, kankası Karson, oğlu Kit ve Tiger ile birlikte bir dalavere yaparlarsa, sotada kıstırırlarsa bilemem. Teks’den beklerim bunu. Ancak normal şartlarda Zagor Teks’e ranger marşını tersten söyletir.
Zagor vs Tommiks
İlk tahmin : Zagor rahat kazanır.
Olasılıklar: Tommiks’in Yaratıcıları Esse&Gesse’ye saygımız sonsuz, Tommiks’i, Kulver kalesini, gösterip vermemesi ile Türk kızlarına benzettiğim Çilli Suzi’yi, Konyakçı ile Dr Solosso’yu da sever bağrımıza basarız ancak eğri oturalım doğru konuşalım, silahı olmaz ise Tommiks’i ben bile döverim sanırım. Nevada barlarındaki çıtkırıldım tipleri sopalamakla olmaz bu işler. O yüzden fazla irdelemeden bu karşılaşmayı geçelim. Zagor wins.
Zagor vs Kaptan Swing
İlk Tahmin : Zagor rahat kazanır.
Olasılıklar: Kaptan Swing zaten belli bir misyonu olan, özgürlükleri için savaşan, naif, bir adam yani bir dava adamı olduğundan Zagor’un saf kuvvetinin karşısında esamisi okunmayacaktır. Ha, Zagor’a kırmızı urba takıp İngiliz askeri kılığına sokarsak belki Kaptan Swing’i biraz havaya sokabiliriz derdim ama o zaman bile en fazla Zagor’u bağlayıp, çayır çimenin ortasında bırakıp kalesine geri dönecek bu karşılaşmayı anlamsız kılacaktır. Zagor vs Superman
İlk tahmin: Sakat
Olasılıklar: X ışını var, üfledi mi donabilirsin, tükürdü mü boğulabilirsin, kafanı boş kola kutusu gibi ezebilir, bir trenden daha güçlü, bir sıçrayışla gökdelenleri aşabilir ancak; Superman, her ne kadar süper bir insan da olsa, Zagor’un birkaç sağlam balta darbesiyle kafatasında süpersel kırıkların oluşacağı da muhakkak. O yüzden kafadan Superman yer Zagor’u demek zor. Mesela kriptonitten bir balta yapan Zagor, Supermani rahatlıkla hacamat edebilir. Ayrıca Superman’ın, zamanında, süperliğinden hiç utanmadan Muhammed Ali’den sopa yemesi, duygusal hezeyanları, Luis Lane’e olan abartı ilgisi, yalnızlıklar kalesi, acı çekme tripleri gibi sayabileceğimiz bir sürü özelliği aynı zamanda en zayıf yönlerini oluşturmakta. Gerçekçi olduğumuzda, bu zayıf özellikleri avantaja çevirebilen bir Zagor Superman’i yenebileceği gibi, Superman’ın sevgili Zagor’umuzu yenebilme ihtimalini de saklı tutmalıyız.
Zagor vs Kaptan Amerika
İlk Tahmin: Kaptan Amerika kim be?
Olasılıklar: Zagor bırakın Kaptan Amerika gibi milliyetçi bir kahramanı, Kaptan Amerika ile birlikte, ateş adam, demir adam, lastik adam, taş adam, buz adam, kıl adam, yün adam gibi tüm Amerikan kofti kahramanları Los Angeles figüranlar kıraathanesinden toplanıp Zagor’a dalsalar dahi; Zagorumuz her birinin dersini ayrı ayrı verecek, “Lan siz ne biçim mahluklarsınız, ananız bacınız yok mu lan sizin?” deyip, “Siz önce hükümetinizi, önce kendinizi adam edin de sonra kahramanlık yapın” diye ekleyip, baltasını bir kenara bırakıp, tüm bu zibidileri yağlı baton sucukla dövecektir. Verecektir sopayı bele bele, verecektir sopayı baldıra baldıra. (Not: elbette bu kofti amerikan kahramanlarının içinde olmayan Silver Surfer olsun Spawn olsun ve adını sayamadığımız, hükümetle, artistikle işi olmayan tüm kahramanları tenzih ediyoruz)
Zagor vs Çelik Blek
İlk Tahmin : Zagor rahat kazanır
Olasılıklar: Sevgili Il Grande Blek’imiz de aynı Kaptan Swing gibi bir dava adamı olduğundan, Zagor gibi bir kahramanın karşısında tutunamayacağı malumunuz. Zagor’u Blek’in düşmanları İngiliz kılığına da soksanız, Rodi’yi kaçırıp işkence de yapsanız Zagor’u yenecek kudreti bulamaz. Geçelim bir kalem.
--
Birinci Tur sonunda: Zagor’u Superman dışında zorlayacak bir rakip bulamadık. Bir sonraki turda diğer düşmanları bekleyelim bakalım.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçi kahraman değil ama bi macerada süpermayk bunu çok pis dövmüş kızılderililere kepaze etmişti. Kadir kıymet bilmeyen nankör kızılderililer hemen süpermaykı sarı ilah ilan edivermiş, adeta bi hayın gibi hemen dörtbi yana duman mesajlarıylan "woah baltalı ilah dayağı yedi" şeklinde haber uçurmuşlardı. o gün bugün tiksinirim darkvudlu kızıl suratlılardan.

Ha bide kızılmaske (hayır mor değil kızıl!!)zorlayabilir gibi geldi bana.

Mister no zaten herkesten dayak yiyo garibim,zagordan kralını yer.ikinci turda kıyma mister noya yazıktır,günahtır.

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Bırak kızılderilileri o dönem bir sürü Zagor okuru bile Zagor'u bırakıp ulen bu süpermayk daha süper bir kahraman galiba diye teyakkuza geçmişlerdi. Ancak takip eden macerada supermayk her ne kadar çok güçlü ve bazı yetenekleri ZAgor'dan daha iyi olsa bile (su altında Zagor'dan daha fazla durabiliyor ve Zagor'un kaldırdığından daha ağır bir kayayı kaldurabiliyordu) nihai duellolarında üç kağıt/hile yapmış ve kahramanlarda default olan din kültürü ve ahlak bilgisinden çuvallamıştı. Ancak kızılmaske gibi yüzük takması ve Zagor'u mütemadiyen M harfiyle damgalamasıyla en sempatik düşmanlarından biridir Zagor'un. (çok yazdık bundan bir yazı çıkarmış) selamlar.

onkaplan dedi ki...

conan'la kapissalar conan havada karada alir gibime geliyor...

Unknown dedi ki...

Efenim,hepsi güzel hoş da Çelik Blek-Zagor maçında şike var gibime geldi. Niye diye soracak olursanız analitik olarak açıklayayım, 1.Efenim evvela Çelik Blek birçok kez belirtildiği üzere dünyanın en güçlü adamıdır. Boyu 1.96 dır, 104 kilodur( Zagor ise ancak 189 dur ve 90 kilodur!)
2.Çelik Blek'in herhangi bir adamdan teke tekte dayak yediği vaki değildir(teke teki bırak, 15 kırmızı ceketliye kadar rölantide çalışır)oysaki Zagor'un baltası yokken bir çok kez ağzının burnunun kırıldığına şahit olmuşuzdur.
3.Hadi tüm olasılıkları hesaba katalım, eğer Çelik Blek'in sol diz yan bağlarında esneme varsa- geceden de uykusuz kalmışsa- bununla beraber Zagor'un elinde baltası varsa,yanında da takviye kuvvet olarak Rochas lan Trumpy Tump'u getirmişse belki bir ihtimal berabere kalabilirler- yoksa Blek maçı havada karada alır diyorum ben.

Cacavs dedi ki...

Valla sevgili dostum. Hiç kusura bakma. Zagor her ne kadar mahallemizin çocuğu da olsa Çelik Bilek onu döver, senin deyiminle, "pekmezini akıtır". Fazla da yorum yapmayayım.

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Efenim, şimdi superman'le conan'la falan gelseniz biraz tartışırız ancak Çelik Blek ile hiç girmeyin bu işlere. Blek'deki insanüstü güç bile Zagor evreninde pamuk prenses gibi kalıyor. Ha Çelik Blek'e, Çelik Blekçi'ye saygımız sonsuz, boynumuz kıldan ince o ayrı. Selamlar...

Unknown dedi ki...

Kaptan swing le blek biraz canını yakar belki

Unknown dedi ki...

Swing le zagor kılıç duellosu etse swing deşer zagoru