Cumartesi, Kasım 13, 2010

Zagor'un Baltaları!

Zagor’un Sözü Bu kitap oluyor. Kitap için blogda yayımlanmayan ve yayımlanmayacak pek şahane dosyalar hazırlanıyor. Bir terslik olmazsa 2-3 aya 1001 Roman Yayınlarından çıkabilir. Dolayısı ile blogda kısmi aksamalar olabilir, tarayıcınızın ayarları ile oynamayınız efenim!

Zagor’un baltasının sanıldığının aksine ne kadar güçlü bir silah olduğunu "Zagor Baltası Yapıyoruz" dosyasında görmüştük. Ancak baltanın o  aerodinamik yapısına kavuşmadan, pekmez akıtan özelliğini kazanmadan önce nice aşamalardan geçtiğini kimseler bilmez. Zagor çok balta denedi zamanında. Sivri ve keskin taşlarla yaptı bir dönem, baktı sağ tarafta asılı olan balta yürüdükçe çarpa çarpa kotu deliyor bıraktı. Tek vuruşta direkt manitunun çayırlarına ışınlasın karşıdakini diye kocaman dikdörtgen kayadan yaptı ancak baltanın uçuş aerodinamiği bozulduğundan vazgeçti. Aynı zamanda "STUNK" diye acayip bir çıkartan balta sinir bozuyordu.

Uzun olsun ersin, kalın olsun gersin mantığıyla bir buçuk metrelik sopası 7 kiloluk kayasıyla 1800’lü yılların en korkunç silahlarından birini yaptı ancak baltanın bir kusuru vardı; biraz ağır olmuştu. Savurduktan sonra problem yok; çarptığı yeri dağıtıyordu ancak savurana kadar geçen zamanda tehlikelere açıktı.

En nihayetinde hepimizin bildiği 40 santimlik sopası, elips hatlı ancak uçları hafif keskin taştan ibaret baltasını keşfetti. Balta Darkwood'un her yerinde 5 dakikada yapılabildiği gibi hem hafif, hem dengeli, hem keskin hem de vurdu mu akıtan cinsten olmuştu. Şu zarafete bakar mısınız?
Son olarak Zagor'un babası Ferri'nin de geldiği Kasım 2010 tarihli Tüyap Kitap Fuarında tanıştığım bazı Zagor fanlarının yaptıkları müthiş baltalarla bir dosyayı daha bitiriyoruz.
...Bitmedi. Elimize şimdi ulaşan bir habere göre bir balta daha piyasaya çıktı. Dost blog Hayal Kahvem'den Vildan Hanım'ın sarı kurdaleli ve fiyonklu "Kız Zagor Baltası". Tebrik ediyoruz kendisini, şahane olmuş :)

28 yorum:

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Tomrukcan piyasaya çıksa idi onun da baltasını ekleyecektik ama kısmet işte...

Hayal Kahvem dedi ki...

Heyyy! Ne güzel haber Sıtkı Sıyrıl...
Karamba Karambitaaaa! Kitap çıkıyor öyle mi? Çok sevindim. Hayırlı olsun!
Tamam, tüm varsayım ve komplo teorilerimi ben kaldırıyorum ortadan...

Eyvah, bu kez Sıtkı Sıyrıl'ın imza günü olacak. Ben gene imza gününe gitmeye heves edeceğim.Of! Binlerce kasırga aşkına! Kemiğime kadar işlemiş mahcubiyetimden imza gününe falan mümkün değil gidemem.

Sıtkı Sıyrıl, imzalı kitabınızı Drunky Duck kargo ile adresime rica etsem, olmaz mı? Lütfen:)

Şahane bir haber bu! Tebrikler!

Hayal Kahvem dedi ki...

Merhaba Sıtkı Sıyrıl
Siz şimdi böyle sıralamışsınız ya Zagor baltalarını.. Hımm.. Bi de Tomrukcan'ın baltası olsaymışmış iyi olurmuş mesela.. Pekii.. Söyleyin bakalım siz hiç ömürünüzde kız Zagor baltası gördünüz mü? Yooo, görmediniz di mi? Olsaydı, koyardınız yukardaki fotografların arasına.. Amaaa.. Bende var işte Zagor baltası.. Bir ara fotoğrafını çekip göndereceğim. Şimdi olmaz.. Çünkü az sonra bizim evde yıllık büyük reisler toplantısı yapılacak.. Her yıl sonbaharda ve ilkbaharda bizim evde yapılır bu toplantı.. Ailenin büyük reis kadınları bizim eve gelirler.. Ve ben şahane yemekler hazırladım.. Tam çikonun seveceği..
Onları ağırlayayım ve Zagorvari bir artistik gösterimi sunayım.. Bugünü hayırlısıyla atlatayım..
Kız Zagor Baltası nasıl olurmuş cem-i cümleye göstereceğim:)
Dudaklarınız uçuklayacak valla:))
Yaaa...KARAMBAAAA KARAMBİTAAAA!

Hayal Kahvem dedi ki...

Binlerce kafatası aşkına! Sıtkı Hocam, sınıfı geçtim mi yani:)
Yaaa! Karamba karambitaaa! Atalarımın bütün eli hamurluları ve bıyıklıları aşkına hattaaa:)

Hayal Kahvem dedi ki...

Aaa! Bu hayal kahvemdeki fotoğraf değil ki:)Biraz değiştirdim.

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

İpsiz balta olmayacağı için bu fotoğraf dereceye girmiştir. Öteki mikrofona benziyor :)

Hayal Kahvem dedi ki...

Hımm, Sıtkı Hocam ama bende muhtelif Zagor Baltaları var..
Bir tane değil ki:) Eh, şimdilik bununla idareye edeyim bari..
Bizim köydeki kızlar Zagor Baltası'mı öğrendiler ya onlar da istiyorlar iyi mi:))
Ne yani işi gücü bırakıp Zagor Baltası üretimine mi geçeceğim şimdi? Hele genç kızlar elimdeki kalp şeklinde Zagor Baltasını görseler var ya, Hayal Kahvem'e hücum ederler diye korkuyorum vallahi:))
Yaa.. Böyleyken böyle işte:)

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Tomrukcan blog postu'nu deldirmis:)
Yakinda donusu muhtesem olacak :)

Hayal Kahvem dedi ki...

Anlaşılan yakında Zagorvari artistik bir numara seyredeceğiz..

Bu vesileyle herkese iyi bayramlar!

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

su anda zagorcularin yillik toplantisi nedeniyle Kapadokya bolgesindeyim :) Don Felipe vb.vs kamp atesimizi yakiyor. Kahvalti icin bir duvenin budunu kizartmaya basladi. Fekat bu gidisle tum ormani yakacak gorunuyor, ates zayif diye :) Bu gece kampta konaklayacagiz, ilk nobet her zaman oldugu gibi Ciko'nun :)

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Sıtkı Hocam kitap mevzusu şahane bir haber, şimdiden tebrikler :) Şöyle imzalı şeklinde bir tane de ben isterim yani :)

pizagor dedi ki...

Yanlış mı görüyorum yoksa Kız Zagor Baltası yağ çekmeyen kızartmalık Afyon patatesinden mi yapılmış!!! Müthiş zekice. Çiko'nun bitmek tükenmek bilmeyen açlık şikayetlerinde son çare, koy baltayı tencereye, yap Zagor baltası suyuna terbiyeli şehriye çorbasını. Bir de sap kısmı için pırasa kullanılırsa tadından yenmez. Dileyen Zagor seyahat arkadaşları damak zevklerine göre Zagor baltası suyuna terbiyeli şehriye çorbasına Darwood orman kekiği ya da Henry Kalesi özel çekim pul biberi katabilir...
Pratik zekalarıyla kadınlar beni şaşırtmaya devam ediyor. Ama çamaşır ipi renk verebilir dikkat!!!

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Hmm ben de sadece iki ip geçirilince o taş o sopada nasıl duruyor diye merak ediyordum. Demek ki patatese saplamışlar. :)

Vildan hanım, baltanın tarifini merak ediyor kamuoyu.

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Sıtkı hocam, konuyla pek alakalı değil ama, merak ettiğim bir detay var Zagor'da. Hatırlarsanız "Yılan Kaptan" macerasında Zarkof tüfekle vurularak öldürülüyordu. Fekat, sonraki maceralarda Zarkof gene çıkıyor karşımıza. Nedir olayı Zarkof'un? Var mıdır size gelen bir bilgi?

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Zarkoff olayı fena. Bonelli'nin sıçayazdığı konulardan biri bu da. Zamanında farkedilse, "aa sen ölmemiş miydin" geyiği ile kapatılabilirmiş akabindeki maceralarda ama bu saatten sonra zor. Bence hala ustaca bir kaç flashback ile düzeltilebilir ya... Oluyor böyle bazen, normaldir.

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

belki hala yapabilirler hocam... ama farkına varmışlar mıdır acaba bu durumun?

Birde Kapadokya Zagorları, önümüzdeki yıl yapılacak olan Zagor'cular toplantısına sizi de davet etmemi rica ettiler :) Elçiye tefal olmaz, benden söylemesi :))

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Sizin toplantılar fotoğraf ve videolardan gördüğüm kadarıyla Zagor'daki geleneksel avcılar şenliğine benziyor. Bir, nehirde kütük yarışması yapmadığınız kalmış. Kondüsyon lazım yani. Kısmet diyelim.:)

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Aslında haklısınız :) Ekipteki elemanlardan birinde DOC tipi vardı hafiften :) Geriye bir tek ROCHAS bulmak kalıyor. Ben şahsen türk mühendis ve işçilerinin azmine güveniyorum :) O vakite kadar bir tane hazır edeceklerdir...

Hayal Kahvem dedi ki...

Selamlar
Kızlar patatesten, taze cevizden hatta sabundan Kız Zagor Baltası üretimine geçtiler:)
Siz bir patatesin, taze cevizin
ya da sabunun Zagor Baltası vaziyetindeki etkisini bilmiyorum hiç tecrübe ettiniz mi? Denemeyin isterseniz.. Zaten merakla Zagor'un Sözü Bu! bloğunu gizli gizli izleyen kamuoyunun Show Haber'den "Zagorcular, Kız Zagor Baltasını tecrübe etmek isteyip bıngıldağını çatlattı" haberiyle şok olmalarını istemem.. Gülgün

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Darkwood'ludan uygun fiyata balta yapma dersleri. Uygulamalı, garantili :))

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

hani her cuma bütün tarayıcılarda idi? Daha bekleyecek miyiz hocam?

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Sıtkı Hocam,

Hayal Kahvem'e Kız Baltası tarifi yazacağım. Bir yemek tarifi verir gibi:))

Hazırladığım Kız Zagor Baltası'nı sizin onayınıza nasıl sunabilirim acaba? Bu da mikrofona benzemiş demeyin sonra:))

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

Biraz zaman problemi yaşıyorum. En kısa zamanda yeni dosyaları ekleyeceğim.

Vildan hanım, mailim sitkisiyril@gmail.com. Baltayı test etmek için birisinin kafasına ekleştirmek şart maalesef. Ben genelde testleri derbi maçlarında, tribünde yapıyorum. Hİç sıkıntı olmuyor.

Hayal Kahvem dedi ki...

Binlerce kafa derisi aşkına!! Sıtkı Hocam, sahi mi? Baltayı test etmek için illa birisinin kafasına ekleştirmek şart yani, öyle mi? Hocam bu kez patatesten yapmadım, taştan yaptım vallahi..

Darkwood’un bütün davulları aşkına… Testin sonucu baştan belli… "Omuz üzerinden ters sıyırtmaç" hareketini denedim. Taş sopadan düşmediği gibi resmen koskocaman bir "SWIIIS!” efektini kulaklarımla işittim… Feci bir sesti.. Feci… Hocam sizce bu kadar test yeterli değil mi?

Aman diyim Sıtkı Hocam, illa birinin bıngıldağını çatlatmak ya da kafasından pekmez akıtmak gerekiyorsa yabancı biri olmasın bari… Acaba Tomrukcan’a rica etsem kabul eder mi?

Hem nasıl yaparım biliyor musunuz? Aramızda kalsın Zagor’un fanı Ümit Besen’in “Rehin olmuş gidiyorsun” adlı acıklı parçası eşliğinde (böyle müşkül durumlar için birebirdir) ve American Beauty filmdeki poşetin rüzgardaki dansı zarifliğinde icra edeceğime söz veririm… İnanın aynen böyle yaparım. “Pes mi olm?” diye sorarım icabında… “pes” dediğinde ekleştirmeyi bırakırım… İlk ekleştirmede “pes” derse, çok canı yanmaz sözgelimi… Kolay bi test yani öyle değil mi?

Sülalemin bütün bıyıklılıları adına… Rica etsem, Tomrukcan bu testi acaba kabul eder mi?

Sıtkı Hocam,""SWIIIS!” efektini işittiysen yeterli.. Gönder fotoğrafını Zagor Baltasının" derseniz tamam gönderirim mail adresinize dönem ödevimi.. Yok "illa birine ekleştirip gönderecekksin" derseniz, test edeyim de öyle fotoğrafı göndereyim bari….

Karamba karambita!Ne zor sizin dersleriniz hocam.. Yandık yani..

"Sihirbazın şapkasında sıkışıp kalan tavşan" dedi ki...

Sevgili HK, zaten blog post'unu deldirmiş biri olarak, pekmezim size feda olsun diyorum :)

Sıtkı hocam, tanışalım, ben de görünmez adam:P

Hayal Kahvem dedi ki...

Merhaba Sıtkı Hocam,
Kaç zamandır sizden cevap bekliyorum. Tamam, Tomrukcan kabul etmiş ama ben Kız Zagor Baltası'nı test etmek için TC'nin kafasına ekleştiremeyeceğim. Yazık olur çocuğa. Kafasından pekmez akacağı besbelli yani. Yok, mümkün değil kıyamam.

Diyeceğim odur ki ben "omuz üzerinden ters sıyırtmaç" hareketini denedim. Taş sopadan düşmediği gibi resmen koskocaman bir "SWIIIS!” efektini kulaklarımla işittim. Bu tecrübe sizin için yeterli ise Kız Zagor Baltasının fotoğrafını mail adresinize gönderceğim.

Bir de, kitabınızın ne zaman çıkacak acaba belli mi?

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Sıtkı Sıyrıl,
Son yaptığım kızlar için Zagor Baltaları konusunda yorum alamadım sizden..
Atalarımın bütün eli hamurluları ve bıyıklıları aşkına.. Hocam sınıfta kaldım mı yoksa:(

ali dedi ki...

küçükken babama yaptırmıştım ama belime bağladığımda koşarken kabalara çarpıp küçük morluklar oluşturunca bu sevdadan vazgeçtim.bir keresinde babam kocaman bir kara turp buldu sopayı içine çakıp bağladı ilk gün sertti iyiydi ama her gün turp bulup yenilemek gerektiği için darkwood dan kaydımı sildirdim.:)