Çarşamba, Eylül 19, 2007

Zagor'un Albümünden (2)

Ne demiş Shakespeare : "Ağlarsa anam ağlar gerisi ninja tosbağalar."

Esasında üzerinde çok tartışılacak, sansasyonel bir kare değil Zagor’un ağlaması. Ancak çok nadir görülmesi ile bir ilgiyi hak ediyor. Hep vurguladığımız gibi Zagor her ne kadar bir çizgi-roman kahramanı ve Baltalı İlah olsa da insani özelliklerini yitirmemiştir. O da hepimiz gibi, döver, sever, sinirlenir, kendini kaybeder, üşür, hacetini giderir, tırık olur ve nihayetinde ağlar da. Nice ölümler gördü Zagor... Annesiyle babası neredeyse gözlerinin önünde öldü. Onu yetiştiren, Zagor olmasını sağlayan nitelikleri veren avcı Fitzy onu kurtarmak için gözünün önünde uçuruma düştü. Kaç defa Çiko’nun öldüğünü sandı. En yakın dostlarını kendi eliyle gömdü. Annesini babasını deliler gibi özleyip bunalımlara girdi. Normal bir insanın başına gelse derbeder olması, meczup olması, Müslümcü olması kaçınılmaz olan olaylarda Zagor’un gözünden tek bir yaş bile damlamadı. Bununla birlikte Zagorumuz’u Seminoller’in şefi Manetola’ya bir daha görüşmemek üzere veda ederken kendini tutamayıp ağlarken görüyoruz. Ölümü kabullenip ona bu kadar dayanıklı olan Zagor bir dostundan ayrılırken patlayabiliyor. Bu da bize Zagor’un duygusal olarak Bir psikiyatriste tez yazdıracak kadar yoğun ve karmaşık bir kişiliği olduğunun emarelerini veriyor. Oysa arada salsa kendini, biraz hıçkırsa, Babam ve Oğlumu seyredip ağlasa bir şeyi kalmaz ama Baltalı İlah olmanın bedellerinden biri de bu. Ayrıca onlar gözyaşı değil, ter.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir noktaya değinmişsin hocam. alttaki yazıda da geyik hakikaten olmamış. :D Ama Zagor'un karesine güldüm baya.

Adsız dedi ki...

her aybaşı severek takip ettiğim-sevmesem edip etmeyeceğime daha karar vermedim-zagor un sözü bloguna itirazım var.bu nokta çok can alıcı bir noktadır.zagor nasıl ağlar ya,zagor ağlamaz,o bir süper kahramandır,lütfen ezber bozacağız diye sansasyonel blogculuğun serin sularına atlamayınız sitki bey,zagor hiç ağlar mı,kazan doğurduğu görülmüş mü,nilüfer bile söylemiş erkekler ağlamaz diye,lütfen zagor ağlıyorsa biz çeşmemi olalım,ayrıca teşekkürler güzel yazılarınız için.

Sıtkı Sıyrıl dedi ki...

her hafta yorumlarını zevkle takip ettiğim İsimsiz Bey. Ben de ilk gördüğümde inanamadım ama maalesef Zagor ağlıyor. Hatta Zagor'la kalmıyor, Superman da, Silver Surfer da, Spawn da, Kadir İnanır da ağlıyorlar. Nilüfer bile "erkekler ağlamaz"dan sonra, "sil gözyaşını" diyor. Hayat çok acımasız. Bilmukabele efenim.